Στελέχη ΝΔ: Ο Τσίπρας, που προκαλούσε για debate, δεν έδωσε καν συνέντευξη τύπου

Στελέχη ΝΔ: Ο Τσίπρας, που προκαλούσε για debate, δεν έδωσε καν συνέντευξη τύπου
Το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς Eurokinissi

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυαν γαλάζια στελέχη, επικαλούμενα ότι αντί να δώσει διακαναλική, μετέτρεψε την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στο 45λεπτο του ΣΥΡΙΖΑ που ως εκ τούτου μετέδωσαν και όλα τα ιδιωτικά κανάλια

Την οργή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μη δώσει διακαναλική συνέντευξη τύπου εν όψει των ευρωεκλογών και αντ΄ αυτού μετέτρεψε την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στο 45λεπτο του ΣΥΡΙΖΑ που ως εκ τούτου μετέδωσαν εκτός από την ΕΡΤ και όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Μάλιστα, γαλάζια στελέχη σχολίαζαν ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ζητήσει διακαναλική μετάδοση και για την αποψινή κεντρική ομιλία του κ.Τσίπρα στην Αθήνα, επίσης όπως έλεγαν σε παράβαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Για το λόγο αυτό εξάλλου, σημείωναν, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη έστειλε επιστολή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι απόψε η ΕΡΤ1 θα παίξει την ομιλία Τσίπρα στην Αθήνα και η ΕΡΤ2 την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

“Τι φοβάται ο κ.Τσίπρας και δεν παραχωρεί ως πρωθυπουργός συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ;” ήταν το ερώτημα που έθεταν γαλάζια στελέχη, σχολιάζοντας μάλιστα ότι: “Ο άνθρωπος που προκαλούσε τον αντίπαλο του σε ντιμπέιτ δεν τόλμησε να δώσει συνέντευξη τύπου, αλλά επέλεξε να εμφανιστεί μόνο σε προστατευμένο περιβάλλον”.

Τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν ότι βάσει της ΚΥΑ για την προβολή των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, η ΕΡΤ υποχρεούται να μεταδώσει δύο ομιλίες μία κεντρική και μία επαρχιακή (ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τις ομιλίες στην Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά), μία συνέντευξη και μία διακαναλική συνέντευξη τύπου σε μεσημβρινές ώρες., τη μόνη με υποχρέωση αναμετάδοσης και από τα ιδιωτικά κανάλια.

Ο κ.Μητσοτάκης, σημείωναν, έδωσε διακαναλική συνέντευξη τύπου, ενώ ο κ.Τσίπρας επέλεξε να μη δώσει διακαναλική, αλλά θεώρησε διακαναλική τη προχθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη και δίνει συνέντευξη αύριο το πρωί στην ΕΡΤ. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ΕΡΤ θα παίζει για τρία βράδια σερί ομιλία Τσίπρα συν τη συνέντευξη σήμερα το πρωί, επισήμαιναν, ενώ επιπλέον τα ιδιωτικά κανάλια υποχρεώθηκαν εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ τους ενημέρωσε ότι στη θέση της διακαναλικής θέλει την προβολή της ομιλίας της Θεσσαλονίκης, να τη μεταδώσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα