Ένταση μετά τη δολοφονία

Ένταση μετά τη δολοφονία

Ακραία εθνικιστικά στοιχεία της αλβανικής κοινότητας προκαλούν στη Χειμάρρα μετά τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα. Πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στη Χειμάρρα η υπόθεση της δολοφονίας του ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα από Αλβανούς για εθνικιστικούς λόγους καθώς χθες άγνωστοι πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα έξω από το σπίτι του.

Οι άγνωστοι επέβαιναν σε Ι.Χ αυτοκίνητο όπου μετά τους πυροβολισμούς ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Μάλιστα στο σπίτι εκείνη την ώρα βρισκόταν η οικογένειά του η οποία έντρομη βγήκε στους δρόμους να δει τι είχε συμβεί. Οι αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό και αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο περισυνέλεξαν τρεις κάλυκες.

Οι Έλληνες ομογενείς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, μετά και το περιστατικό αυτό καθώς τα επεισόδια έχουν δημιουργήσει μια ιδιαιτέρως έκρυθμη κατάσταση.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, αν και η ελληνική κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Αλβανία.

Από τη πλευρά του ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ιλίρ Μέτα,  δήλωσε για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα ότι “Το Γραφείο του Εισαγγελέα και τα αρμόδια νομικά σώματα θα πρέπει να ρίξουν φως στο περιστατικό της Χειμάρρας, να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες και να τούς επιβάλλουν το μέγιστο της ποινής που προβλέπει ο νόμος”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το περιστατικό, ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας είπε ακόμη πως κάθε προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος αποτελεί “κατάλοιπο πολιτικών του παρελθόντος, που δεν μπορούν να έχουν θέση σε μια ευρωπαϊκή Αλβανία, στα ευρωπαϊκά Βαλκάνια”.

Παράλληλα, άλλο ένα γεγονός ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά καθώς μια αλβανική τεχνική εταιρεία προσπαθεί να οικοδομήσει με τη βοήθεια και του αλβανικού κράτους τουριστικό χωριό στη Νίβιτσα στη περιοχή της Χειμάρρας σε εκτάσεις παραθαλάσσιες που αποτελούν περιουσίες των ομογενών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα