Στη βάση των Canadair Φάμελλος – Καλαματιανός: “Θέλουμε στελέχη με εξοπλισμό και όχι διαπίστωση ελλείψεων εκ των υστέρων”

Στη βάση των Canadair Φάμελλος – Καλαματιανός: “Θέλουμε στελέχη με εξοπλισμό και όχι διαπίστωση ελλείψεων εκ των υστέρων”
Facebook / Φάμελλος Σωκράτης

Στη βάση των Canadair, στην 112 Πτέρυγα Μάχης - Αεροπορική Βάση Ελευσίνας βρέθηκαν οι Σωκράτης Φάμελλος και Διονύσης Καλαματιανός. Το μήνυμά τους στους πιλότους.

Τη βάση των Canadair, στην 112 Πτέρυγα Μάχης – Αεροπορική Βάση Ελευσίνας (355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών & 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης), επισκέφτηκαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος με τον γραμματέα της ΚΟ, Διονύση Καλαματιανό.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: “Είμαστε μαζί με τους ιπτάμενους οι οποίοι δίνουν τις μάχες σε όλα τα επίπεδα για την ασφάλεια της ζωής όλων μας. Είτε στην εθνική ασφάλεια, είτε για το περιβάλλον, είτε για την πολιτική προστασία και την ασφάλεια όλων των λειτουργιών της κοινωνίας. Όπως με δέος σας βλέπουμε από μακριά, στις πτήσεις, έτσι ακριβώς αισθανόμαστε και από κοντά, για την πολύ σημαντική υπηρεσία που προσφέρετε. Ο βασικός λόγος που είμαστε εδώ, μπροστά στη διοίκησή σας και σε εσάς, είναι για να σας πούμε ότι σεβόμαστε πάρα πολύ το έργο που κάνετε.

Και θα προσπαθήσουμε και με την παρουσία μας εδώ να το στηρίξουμε, διότι θέλουμε να είναι οργανωμένη η πατρίδα μας, θέλουμε να είναι ασφαλείς οι ζωές των πολιτών. Θέλουμε να υπάρχει προστασία και της χώρας και του περιβάλλοντος και ο δικός μας ρόλος είναι να δομούμε ισχυρότερη πατρίδα, ισχυρότερη κοινωνία και να στηρίζουμε τους ανθρώπους, γιατί είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα, που δίνουν αυτές τις μάχες της ζωής.

Βέβαια, για εμάς, είναι συγκλονιστικό, και θα επιθυμούσα εγώ προσωπικά και ο Διονύσης Καλαματιανός, να μην κάνουμε αυτήν την επίσκεψη μετά από δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα όταν έχουμε θρηνήσει ήρωες που έφυγαν από κοντά μας. Δεν μπορούμε να καλύψουμε με τα λόγια την απώλεια.

Υπάρχει ευθύνη της πολιτείας απέναντι και στις οικογένειες και στους συναδέλφους και φίλους αυτών που έφυγαν. Αλλά τα λόγια είναι πολύ μικρά μπροστά στις δύσκολες στιγμές. Εμείς καταθέτουμε σε εσάς και τη λύπη και την οδύνη μας. Είμαστε όμως εδώ γιατί έχουμε υποχρέωση και στα παιδιά μας και στην κοινωνία να παραδώσουμε μία καλύτερη πατρίδα από αυτή που παραλάβαμε όταν αναλάβαμε ρόλους. Εσείς στον αέρα, εμείς στους θεσμούς. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε πάντα.

Αυτή είναι η αφετηρία και αυτό θέλω να είναι και το αποτέλεσμα της επίσκεψής μας. Στηρίζουμε, θέλουμε να έχουμε στελέχη στην αεροπυρόσβεση, με εξοπλισμό, με αποτελεσματικότητα και να μην έχουμε ούτε την ανάγκη του θρήνου, ούτε τη διαπίστωση των ελλείψεων εκ των υστέρων, για να αποδεικνύουν ότι κάτι λείπει και να μάς κινητοποιούν. Όλα αυτά θέλουμε να συζητήσουμε εδώ μαζί σας”.

“Τεράστια η υπηρεσία σας – Στην καθημερινότητα δεν το συναισθάνεστε πάντα”

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Καλαματιανός, είπε: “Κατ’ αρχάς κι εγώ να πω συλλυπητήρια για την απώλεια των συναδέλφων σας, για εμάς ήταν τεράστια η θλίψη, φαντάζομαι για εσάς ακόμη περισσότερο που ήσασταν κάθε μέρα μαζί τους. Οι πιλότοι μας έπεσαν στο καθήκον, προσπαθώντας, όπως και εσείς, κάθε μέρα να σώσουν ζωές και την περιουσία των συνανθρώπων μας. Σάς ευχαριστούμε, σάς ευγνωμονούμε, για αυτό. Ως παιδί θυμάμαι στις παραλίες της Ηλείας τα Canadair να παίρνουν νερό από τη θάλασσα και να πηγαίνουν να σβήνουν φωτιές. Στην Ηλεία ξέρετε έχουμε πάρα πολλές φωτιές και σάς ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα.

Η υπηρεσία σας είναι τεράστια, ξέρω ότι στην καθημερινότητα δεν το συναισθάνεστε πάντα. Εμείς που είμαστε απ’ έξω το νιώθουμε πολύ περισσότερο. Πολλαπλασιάζεται. Ένα δέος νιώθουμε πραγματικά για όλους εσάς. Ξέρω ότι εσείς με επαγγελματισμό ζείτε, αντιμετωπίζετε τα πάντα, το έχετε μάθει στην εκπαίδευσή σας, το κάνετε στην καθημερινή πρακτική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας και συλλυπητήρια ξανά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα