Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA

Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA
Nikos Libertas / SOOC

Η τροπολογία μεταφέρει την αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών στο νομοθετικό σώμα ως βήμα καλής θέλησης προς την αντιπολίτευση. Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης να τρέξει γρήγορα ο διαγωνισμός. LIVE EIKONA

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ψηφίστεί στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και προβλέπει ότι τον ανώτατο αριθμό των τηλεοπτικών αδειών δεν θα τον καθορίζει τελικά η κυβέρνηση με απόφασή της αλλά η Ολομέλεια της Βουλής μέσω νόμου.

«Ο αριθμός των δημοπραττούμενων αδειών παρόχου περιεχομένου θα καθοριστεί ανά επιμέρους κατηγορία με διάταξη νόμου, η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής» αναφέρει η τροπολογία η οποία έχει ενσωματωθεί σε κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας που συζητείται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται, μάλιστα, ρητά ότι σκοπός της προτεινόμενης διάταξης είναι να τρέξει το πρώτο μέρος της αγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των αδειών, που είναι ο καθορισμός τους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η ΝΔ σήμερα κατά τη συζήτηση της τροπολογίας καθώς με τη ρύθμιση ο κ. Παππάς έκανε ουσιαστικά ένα βήμα καλής θέλησης καθώς μετέφερε την αρμοδιότητα του αριθμού των αδειών από το χαρτοφυλάκιό του στο νομοθετικό σώμα.

Επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες της αντιπολίτευσης ότι επρόκειτο να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από το ΕΣΡ αφού η τροπολογία αναφέρεται μόνο στο πρώτο μέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας και όχι στο υπόλοιπο.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει να μην καθοριστεί καθόλου αριθμός αδειών αλλά να προκύψει ο αριθμός των αδειών «από την αγορά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα