Στην Άγκυρα τον Μάρτιο ο Κατρούγκαλος – Τετ α τετ με Τσαβούσογλου

Στην Άγκυρα τον Μάρτιο ο Κατρούγκαλος – Τετ α τετ με Τσαβούσογλου
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή Eurokinissi

Παρά τις ανησυχίες για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», οι διαδικασίες επαναπροσέγγισης εντείνονται. Και δεύτερη συνάντηση μέσα σε ένα μήνα των δυο υπουργών Εξωτερικών, στις Βρυξέλλες, ενώ θα συναντηθούν και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Δημήτρης Παρασκευόπουλος με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Παρά τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Κύπρο με αφορμή την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που ξεκίνησε χθες Τετάρτη και ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου, οι διαδικασίες δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας συνεχίζονται με προσεκτικούς μεν, πλην όμως γοργούς ρυθμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα το news24/7, έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Άγκυρα εντός του Μαρτίου και συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, μάλιστα, θα συναντηθούν για δεύτερη φορά τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες.

Εντός του Μαρτίου, επίσης, προγραμματίζεται συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρη Παρασκευόπουλου με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών που είναι ομόλογός του, καθώς η Άγκυρα έχει καταργήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρχουν συναντήσεις και χαμηλότερων αντιπροσωπειών από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας προκειμένου να προωθήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στην κατεύθυνση των αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα