Στην Αίγυπτο ο Νίκος Δένδιας – Στην ατζέντα η ΑΟΖ

Στην Αίγυπτο ο Νίκος Δένδιας – Στην ατζέντα η ΑΟΖ

Τον πρόεδρο της Αιγύπτου συνάντησε στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Αιγύτπτιο ομόλογό του.

Δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έγινε στο Κάιρο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Οι ισχυροί δεσμοί Ελλάδας και Αιγύπτου και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

 

Εν συνεχεία, ο ο κ. Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukri), με τον οποίον θα συνομιλήσουν για ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε σε άρθρο του στην εφημερίδα της Αιγύπτου “Al-Ahram”, ο κ. Δένδιας, ευελπιστεί η επίσκεψή του να συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση των συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα άλλωστε με τις συνομιλίες του κ. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών Αιγύπτου Σαμέχ Σουκρή, συνεδριάζουν οι Τεχνικές Ομάδες Εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα