Στην αντεπίθεση η ΝΔ για τα αυθαίρετα

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για τα αυθαίρετα
Νέα Δημοκρατία Eurokinissi

Γαλάζιες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων το 2015 αλλά και αυτοκριτική Χατζηδάκη για «λάθη» της ΝΔ στο ζήτημα των αυθαιρέτων.

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η ΝΔ στο ζήτημα των αυθαιρέτων και επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για υποκρισία, εντυπωσιασμό, σχέδιο παραπλάνησης και εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Μάλιστα στο Μοσχάτο επιμένουν πως η κυβέρνηση επιδιώκει να εστιάσει στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού να αποτρέψει την πολύνεκρη τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ωστόσο το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης ως παράγοντας που συνέβαλε στο μέγεθος της τραγωδίας δημιουργεί πολιτική πίεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε δημοσίως σε αυτοκριτική καθώς παραδέχτηκε ότι και επί των ημερών της ΝΔ έγιναν «λάθη» τονίζοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών» (real fm).

Ταυτόχρονα όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζουν στο κάδρο των διαχρονικών ευθυνών και το ΣΥΡΙΖΑ καθώς ονοματίζουν τους Νίκο Βούτση και Παναγιώτη Κουρουμπλή ως πρώην υπουργούς εσωτερικών όπου ο μεν πρώτος με “εξαιρετικά επείγον” αίτημά του στις 17 Φλεβάρη 2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας και ο δεύτερος στις 29 Οκτωβρίου 2015 ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

«Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό» δήλωσε ο τομεάρχης περιβάλλοντος της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι «η νέα προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών τους περιλαμβάνει αποπλάνηση των πολιτών και μετατόπιση των ευθυνών στο παρελθόν και τις πολεοδομικές παραβάσεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα