Στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, προχώρησε η κυβέρνηση

Στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, προχώρησε η κυβέρνηση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, αποφάσισε η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου, την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η απόφαση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και δόθηκε εντολή να παραμείνει ανοικτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο. Τα φύλλα πορείας τυπώθηκαν και θα σταλούν στα σπίτια των εργαζομένων.

Το βράδυ της Παρασκευής, το πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία στη ΔΕΗ, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένη να συνεχίσουν.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πήρε την απόφαση να προχωρήσει άμεσα σε επιστράτευση των εργαζομένων, ώστε να δοθεί αυστηρό μήνυμα, σχετικά με τις διεκδικήσεις και άλλων ομάδων.

Γεγονός είναι ότι το μέτρο της επιστράτευσης, χρησιμοποιείται πια με μεγάλη ευκολία, καθώς είναι ήδη επιστρατευμένοι οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι ναυτεργάτες και οι καθηγητές.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα