Στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη την ώρα της κόντρας με ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό- συντάξεις

Στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη την ώρα της κόντρας με ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό- συντάξεις
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ AP

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, που θα μιλήσει το Σάββατο στο συνέδριο της ΝΔ, χαρακτηρίζει συνταγή νίκης κατά του λαϊκισμού τις γαλάζιες προτάσεις και καλεί Τσίπρα να νουθετήσει την Ιταλία

Ως μία ακόμη απόδειξη πως δεν ισχύουν όσα λέει το Μαξίμου περί απομόνωσης της Νέας Δημοκρατίας από τους εταίρους της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα λόγω της καταγγελίας Μητσοτάκη για “ανταλλαγή” της συμφωνίας για το Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων, χαρακτηρίζουν από το Μοσχάτο συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος το Σάββατο θα μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ, σε συνέντευξη του στο capital.gr χαρακτηρίζει συνταγή νίκης κατά του λαϊκισμού τις γαλάζιες προτάσεις και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να νουθετήσει την Ιταλία. 

Ειδικότερα ο κ.Βέμπερ αναφερόμενος στη μάχη κατά του λαϊκισμού στην Ευρώπη δηλώνει: “Πολλοί άνθρωποι στην οικογένεια του ΕΛΚ και πέραν αυτής εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα που κάνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα: μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, εκθέτοντας προτάσεις πολιτικής που μπορούν να ενώσουν τον ελληνικό λαό με αυτό που κάνουν! Αυτή είναι πράγματι η σωστή προσέγγιση!” 

Επαναλαμβάνει δε την έκκληση του προς τον κ.Τσίπρα να συμβουλεύσει τους λαϊκιστές στην Ιταλία για τους κινδύνους μιας παρατεταμένης δημοσιονομικής διαμάχης με την Ευρωζώνη. “Ήταν μια θαυμάσια στιγμή αυτό το καλοκαίρι όταν ακούσαμε ότι τελικά η Ελλάδα έφυγε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποστήριξης. Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού ήταν τεράστιες και είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν ήταν μάταιες. Η Ελλάδα τα πάει καλύτερα τώρα. Αυτό που εννοώ είναι ότι οι πολιτικές μάχες με την Κομισιόν αύξησαν το κόστος και καθυστέρησαν την έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας εις βάρος του ελληνικού λαού. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια στροφή στο τέλος, αποφασίζοντας τελικά να ακολουθήσει τις συμβουλές που του είχαμε δώσει από την αρχή. Η εμπειρία του θα ήταν σίγουρα χρήσιμη για την ιταλική κυβέρνηση!”, αναφέρει ειδικότερα ο κ.Βέμπερ. 

Προαναγγέλλει τέλος τον τερματισμό της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας και έναν ισχυρότερο μηχανισμό για την επιβολή των αρχών του Κράτους Δικαίου στην ίδια την ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα