Στις 17 Ιουνίου έρχεται για ψήφιση στην Βουλή το εργασιακό

Στις 17 Ιουνίου έρχεται για ψήφιση στην Βουλή το εργασιακό
Ο Κωστής Χατζηδάκης eurokinissi

Πολιτική σύγκρουση της κυβέρνησης με αντιπολίτευση και συνδικάτα τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη η συζήτησή του νομοσχεδίου στην Βουλή.

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο βράδυ στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Το νομοσχέδιο θα ξεκινήσει να συζητείται στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη ενώ συνολικά για την συζήτηση του θα γίνουν 4 συνεδριάσεις της επιτροπής και δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Κατά την επεξεργασία του στη διαρκή επιτροπή θα τοποθετηθούν εκτός από τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς.

Έως στιγμής το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη βρίσκεται στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έχοντας αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Πάντως το τελικό κείμενο που θα φτάσει στην Βουλή αναμένεται να έχει προσθήκες, κυρίως όσον αφορά τα ζητήματα κήρυξης απεργιών. Το νομοθέτημα περιλαμβάνει – θυμίζουμε- διατάξεις για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για την λειτουργία των συνδικάτων, για τις προϋποθέσεις κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις άδεις του προσωπικού αλλά και την κύρωση 190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για την ισότητα στον χώρο εργασίας.

Σε πολιτικό επίπεδο προδικάζεται μία μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αφού κατά του νομοθετήματος έχουν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25 ζητώντας να μην γίνει καν η κατάθεσή του. Επίσης το νομοσχέδιο έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικάτων και απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αυτή στις 10 Ιουνίου που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα