Στις 2 Ιανουαρίου υπογράφεται ο EastMed

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου EUROKINISSI

Μητσοτάκης, Νετανιάχου και Αναστασιάδης υπογράφουν στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα τη συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό EastMed.

Στις 2 Ιανουαρίου 2020 θα υπογραφεί στην Αθήνα, Διακρατική Συμφωνία από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed.

Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει το κυπριακό Σίγμα πριν λίγες μέρες, πρόκειται για ένα αναμφίβολα ένα μεγαλεπήβολο έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει τη συλλογική απάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας στην τουρκική βουλιμία και τις παράνομες συμφωνίες της με τη Λιβύη. Άλλωστε με αυτή καθ’ αυτή η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, που θα έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου στέλνουν το μνημόνιο Ερντογάν στον κάλαθο των αχρήστων.

Όπως ανέφερε το κυπριακό ΜΜΕ, η υπογραφή δεν αποτελεί απλά μια διπλωματική ενέργεια. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Πρόκειται για την κορυφαία ενάσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από τέσσερις χώρες.

Σε αυτή τη συμφωνία καθορίζονται ζώνες, δικαιοδοσίες, δικαιώματα ελέγχου και έκδοσης αδειών. Δια της συμφωνίας ο σφραγίζεται η πορεία του αγωγού που περνά μέσα από την περιοχή που η Τουρκία παράνομα θεωρεί ως γειτνιάζουσα υφαλοκρηπίδα της με τη Λιβύη. Και με στεντόρια φωνή οι τέσσερις χώρες λένε της Άγκυρας πως τα παιχνίδια δεν περνούν.

Το Σίγμα επίσης είναι σε θέση να γνωρίζει ότι με πρώτο βιολί τον Νετανιάχου, αλλά και πλήρως ενεργό τον ΥΠΕΞ, σύντομα θα υπάρξει δημόσια στήριξη των ΗΠΑ στο έργο ως την μοναδική εναλλακτική τροφοδοσίας της Ε.Ε και μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Ισραήλ, Κύπρος, Eastmed
SHARE:

24Media Network