Στο αλβανικό ΥΠΕΞ η Ελληνίδα πρέσβειρα για τον Κατσίφα

Η Ελληνίδα πρέσβης στο αλβανικό ΥΠΕΞ

Ενημέρωση για τις θέσεις των Τιράνων στο θέμα του θανάτου του Ελλήνα ομογενή έλαβε η πρέσβειρα της Ελλάδας που κλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αλβανικό ΥΠΕΞ

Στο αλβανικό ΥΠΕΞ κλήθηκε η Ελληνίδας πρέσβειρα στα Τίρανα προκειμένου να της ανακοινωθεί η "ξεκάθαρη θέση" των αλβανικών αρχών για τη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ και το αλβανικό ΥΠΕΞ, στην κ. Ελένη Σουράνη επισημάνθηκε ότι "το σοβαρό συμβάν διερευνά η αλβανική Δικαιοσύνη".

"Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας", όπως τονίστηκε."

"Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις", αναφέρεται ακόμη.

Σημειώνεται ότι τα Τίρανα προχώρησαν στην κίνηση αυτή αφού έγινε γνωστό από την Αθήνα ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προβεί σε έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έλληνας ιατροδικαστής θα εξετάσει τη σορό του Κατσίφα

Υπόθεση Κατσίφα: Στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης η δικογραφία

Βαγενάς: "Θλιβερό και απαράδεκτο το περιστατικό Κατσίφα"

SHARE:

24Media Network