Στο ειδικό δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στο ειδικό δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στο εδώλιο θα καθίσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση των υποβρυχίων. Απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία. Τσοχατζόπουλος: "Θέλουν να με καταστήσουν βολικό ένοχο"

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αποφάσισε, με ευρεία πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από μυστική ψηφοφορία, αποδεχόμενη το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, 6 άκυρα και 4 λευκά. Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, 9 “κατά”, ενώ 7 δήλωσαν “παρών”, ενώ για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέρ ψήφισαν 215, κατά 9, ενώ 8 δήλωσαν “παρών”.

Κατόπιν αυτού, στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Λάβρος κατά του ΠΑΣΟΚ

Δηλώνοντας “αθώος” και με την επισήμανση προς τους “πρώην συντρόφους του”, ότι δεν θα καταφέρουν να τον καταστήσουν «βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της κάθαρσης», εμφανίστηκε στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας» το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του δίωξη με νομικό μανδύα, ενώ υποστήριξε ότι «η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές της».

Επιτέθηκε δε, σε στο κυβερνητικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα του».

“Παρωδία κάθαρσης”

Στην εικοσάλεπτη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για “σκευωρία” και “ανήθικο κατηγορητήριο”, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων και καλώντας ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι΄ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και τους υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.

«Η παρουσία μου εδώ δεν σημαίνει νομιμοποίηση της παρωδίας κάθαρσης και ευτελισμού των θεσμών. Βρίσκομαι εδώ για να απογυμνώσω το διάτρητο, προκατασκευασμένο πόρισμα και τη βολική και κάλπικη εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε “τεράστιο ψεύδος” και “παράνομο συμπέρασμα” ότι δωροδοκήθηκε. Απέκρουσε δε την κατηγορία ότι πήρε παράνομα περιουσιακά ωφελήματα από την εταιρία “Φέροσταλ” για την διευκόλυνση της, σημειώνοντας ότι «διευκόλυνση χωρίς επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Α.Ν.Σ. δεν γίνεται», και ότι «δεν υπάρχει ουδεμία μαρτυρία περί δωροδοκίας μου».

“Μυθιστόρημα χωρίς στοιχεία”

«Σε όλο το πολυσέλιδο μυθιστόρημα δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό στοιχείο ή έστω ένδειξη ότι έχω οποιαδήποτε σχέση με κάποια εταιρία», ανέφερε ο πρώην υπουργός και χαρακτήρισε «άλμα στο κενό και αυθαίρετο τον συσχετισμό των εμβασμάτων της εταιρίας “Τορκάσο” με τις παράνομες πληρωμές της “Φεροστάλ”».

Απέρριψε επίσης την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του προσάπτουν όπως είπε χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καν το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

«Μπήκαμε σε μια εποχή όπου τα ψέματα τέλειωσαν και η βοή από τον κόσμο βρίσκει ολοένα και πιο διαφορετική απήχηση. Αυτό που κατάλαβαν κάποιοι είναι ότι ο κόσμος ζητά εξιλαστήρια θύματα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ζητά να πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του τόπου. Βρήκαν νομίζουν το μέσο για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Θεωρούν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντας με, με κουρελόχαρτα της κάθαρσης θα γλιτώσουν οι ίδιοι», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ, “πολιτικά παραμορφωμένο” και πρόσθεσε ότι κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός “κακό χωριό τα λίγα σπίτι” και ενός ανδρός αρχή.

“Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω, όμως, γιατί είμαι αθώος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα