Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ η Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι

H Αχέντ Ταμίμι ενώπιον του στρατοδικείου
H Αχέντ Ταμίμι ενώπιον του στρατοδικείου AP

Η απαγόρευση εξόδου από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για την Αχέντ και την οικογένειά της που επέβαλε η κατοχική δύναμη του Ισραήλ άρθηκε ύστερα από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του ΚΚΕ, επομένως θα λάβει μέρος στο φεστιβάλ

Τη συμμετοχή στις κεντρικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ»της 17χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, του κοριτσιού που έγινε σύμβολο αντίστασης όταν συνελήφθη γιατί χαστούκισε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, που επεχείρησαν να μπουν στην αυλή του σπιτιού της για να συλλάβουν νέους που πετούσαν πέτρες εναντίον τους, ανακοίνωσε η νεολαία του ΚΚΕ.

Η ΚΝΕ «με χαρά ανακοινώνει ότι η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της θα πάρουν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ», το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΝΕ «η απαγόρευση εξόδου από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για την Αχέντ και την οικογένειά της που επέβαλε η κατοχική δύναμη του Ισραήλ άρθηκε ύστερα από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και ύστερα από μεγάλη διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης».

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ καταλήγει:

«Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ μας. Με τη μαζική παρουσία τους εκεί να υποδεχθούν την οικογένεια Ταμίμι που μαζί με τον παλαιστινιακό λαό δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E, Παλαιστίνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Παρουσίαση λευκώματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Αχέντ Ταμίμι να ταξιδέψει στην Ελλάδα

SHARE: