Στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας οι σοροί των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας οι σοροί των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ // Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχει σε αεροπορική επίδειξη στο αεροδρόμιο Τατοΐου, στα πλαίσια της Athens Flying Week στις 29 Σεπτεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Βαρύ το πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το βάρος πέφτει στην επιτροπή διερεύνηση με σκοπό την άμεση εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του ατυχήματος

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας βρίσκονται οι σοροί των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο.

Οι σοροί αρχικά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ, στις 16:15 μ.μ. και ακολούθως παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού με προορισμό το 251 ΓΝΑ, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το ελικόπτερο κατέπεσε στην νήσο Κίναρο τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου  και αμέσως αναλήφθηκε επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, από πλωτά και ιπτάμενα μέσα του ΠΝ, της ΠΑ και του ΠΣ. Επίσης στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών μετέβη στη ν. Κίναρο προσωπικό της ΔΥΚ του ΠΝ, της 31 ΜΕΕΔ της ΠΑ και της ΕΜΑΚ του ΠΣ.

Εως αργά το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν οι δύο σοροί μελών του πληρώματος, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου, ενώ η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου, υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Η καθυστέρηση στον εντοπισμό του κυβερνήτη οφείλεται όπως έγινε γνωστό από το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής και ιδιαίτερα του σημείου πτώσης του ελικοπτέρου που δυσχέραιναν τις διαδικασίες.

Σημειώνεται πως την ώρα που έχουν βυθιστεί στο πένθος οι συγγενείς των τριών θυμάτων, συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης με σκοπό την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του ατυχήματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 02.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στο ύψος της νησίδας Κινάρου, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma και ένα αεροσκάφος C130 πέταξαν στην περιοχή, όπου με το πρώτο φως εντόπισαν τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου, το οποίο είναι ιδίου τύπου με αυτό που έπεσε στα Ίμια.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς”, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης “ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16” και το ίχνος του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν από άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες, ενώ σύμφωνα με τον Α/ΓΕΕΘΑ κατά το τελευταίο του στίγμα πετούσε στα 390 πόδια.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης η περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο είναι απόκρημνη, ενώ οι ομάδες που κινητοποιήθηκαν είναι από την πρώτη στην περιοχή. “Δεν είχαμε καμία ένδειξη από το ελικόπτερο ότι κάτι πήγε στραβά. Ότι κάτι έγινε” είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ ενώ για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της συντριβής είπε πως ήταν φυσιολογικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα