Στο υπ. Εσωτερικών οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς

Στο υπ. Εσωτερικών οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς
Ζώα Συντροφιάς (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Με Προεδρικό Διάταγμα, οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες για τα ζώα συντροφιάς μεταφέρονται από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπ. Εσωτερικών. Τι αλλάζει.

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς μεταφέρονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., το τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς και λοιπών ζώων της διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της γενικής γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης, μετονομάζεται σε «τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς». Η μεταφορά αυτή αφορά το σύνολο των θέσεων του προσωπικού του μεταφερόμενου τμήματος, καθώς και εκείνες τις αρμοδιότητες που συνδέονται αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ενδιαιτημάτων ζώων συντροφιάς, καταφυγίων ζώων συντροφιάς και χώρων εκπαίδευσης ζώων συντροφιάς.

Ακόμη, από το τμήμα εισαγωγών, εξαγωγών και ενδοενωσιακού εμπορίου ζώντων ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης της διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της γενικής γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης, οι κάτωθι τρεις αρμοδιότητες θα ασκούνται πλέον από το Τμήμα Ζώων Συντροφιάς:

α) Του καθορισμού των υγειονομικών απαιτήσεων για τις εμπορικού και τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς που εισάγονται από τρίτες χώρες ή μετακινούνται από άλλα κράτη μέλη

β) Της παρακολούθησης του συντονισμού και της εποπτείας της εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος Traces για τα ζώα συντροφιάς και

γ) Του σχεδιασμού, της εναρμόνισης και της επικαιροποίησης του νομικού πλαισίου που αφορά τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς, της έκδοσης σχετικών εγκυκλίων και οδηγιών εφαρμογής, καθώς και της ενημέρωσης του κοινού.

Όμως, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρμοδιότητες του μεταφερόμενου τμήματος που συνδέονται με την προστασία των λοιπών ζώων – συμπεριλαμβανομένων των όρων ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικών κλινικών, ιατρείων και καταφυγίων λοιπών ζώων -μεταφέρονται στο «Τμήμα Προστασίας Παραγωγικών Ζώων και Ζώων Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ακόμη, συνιστάται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων» και παράλληλα δημιουργείται αντίστοιχη θέση γενικού γραμματέα.

Στην νέα γενική γραμματεία μεταφέρονται το σύνολο των αρμοδιοτήτων και θέσεων προσωπικού και οι εξής διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης: Α) Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης και Β) Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων.

Τέλος, η γενική γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων μετονομάζεται σε «γενική γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα