Στο “κόκκινο” η προκλητικότητα των Τούρκων

Στο “κόκκινο” η προκλητικότητα των Τούρκων
© 2012 -

Από τη μία φωτογραφίες και από την άλλη νέο προκλητικό παιχνίδι των Τούρκων. Σκάφος τους έστρεψε τα πυροβόλα του κατά ελληνικού. Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έβαζε τη στολή παραλλαγής και φωτογραφιζόταν με τους αξιωματικούς -στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας- και τα τουρκικά μαχητικά “αλώνιζαν” πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, οι Τούρκοι έπαιξαν ένα νέο προκλητικό “παιχνίδι” στρέφοντας τα πυροβόλα σκάφους τους κατά ελληνικού.

Ειδικότερα, τουρκικό σκάφος το οποίο βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων, δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις του σκάφους του Λιμενικού. Αντί να αποχωρήσει, έστρεψε τα όπλα του εναντίον του ελληνικού σκάφους σε μία ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια με τη δική της τεράστια σημασία.

Αν και το συμβάν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από το αρχηγείο του Λιμενικού, έγινε γνωστό από τους Λιμενικούς που ζουν στο νησί. Μάλιστα λόγω της αυξημένης προκλητικότητας των Τούρκων, στο νησί έχει σπεύσει η κανονιοφόρος του Π.Ν. «Αήττητος».

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και σε ανακοίνωσή του σημειώνεται μεταξύ άλλων πως “αξιολογήθηκε η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο. Υπογραμμίσθηκε ότι η Ελλάδα, στην βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα. Παράλληλα, παραμένει προσηλωμένη σε μια πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή”.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις χθεσινές παραβιάσεις

“Στις 11:33 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 22.000 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, στον αυτό χρόνο, μετά από εικονική αερομαχία.

Ακολούθησαν πτήσεις τους πάνω από την Παναγιά στις 11:41 και 11:46 στα 26.000 πόδια, στις 11:50 στα 25.500 πόδια, στις 11:53 στα 26.000 πόδια και στις 12:19 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 34.000 πόδια.

Ο τουρκικός σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:32 μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως της Χίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα