Στοιχεία σοκ: Εκατοντάδες έγκυες στα τουρκικά νοσοκομεία λόγω σεξουαλικής κακοποίησης

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου AP

Από μία ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης αναδεικνύεται μία σκανδαλώδης υπόθεση που σοκάρει την τουρκική κοινωνία.

Η ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP) για την ύπαρξη 21958 ανήλικων εγκύων στα νοσοκομεία της Τουρκίας μόνο τους τελευταίους 18 μήνες ίσως περνούσε στα ψιλά αν δεν "έτρεχαν" παράλληλα μερικά πολύ σοβαρά γεγονότα.

Το ένα έχει να κάνει με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Μπατσιλάρ το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και για το οποίο διατυπώθηκαν κατηγορίες ότι απέκρυψαν συνολικά 392 περιπτώσεις ανήλικων γυναικών οι οποίες βρέθηκαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης μετά από σεξουαλική κακοποίηση.

Το δεύτερο, παρόμοιας πολύ μεγάλης σημασίας, σχετίζεται με το νοσοκομείο Κανούνι Σουλτάν Σουλεϊμάν που βρίσκεται επίσης στην Κωνσταντινούπολη. Το εν λόγω νοσοκομείο ενεπλάκη σε 115 περιστατικά εγκύων ανήλικων γυναικών, εκ των οποίων 39 ήταν Σύρες, αλλά δεν ανέλαβε οποιαδήποτε νομική πρωτοβουλία αν και μερικά από τα κορίτσια ήταν μικρότερα από 15 ετών.

Η βουλευτής του CHP Αλί Σεκέρ κατήγγειλε την Τρίτη στην τουρκική βουλή ότι παρά το γεγονός ότι απευθύνθηκε ακόμα και στο Κέντρο Επικοινωνίας της Προεδρίας δεν κατάφερε να μάθει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός ανήλικων εγκύων στη χώρα.

Δήλωσε έτσι σχετικά ότι πολλά από τα σοβαρά ερωτήματα για την υπόθεση παραμένουν αναπάντητα ενώ συμπλήρωσε ότι περισσότερα από 40 νεαρά κορίτσια την ημέρα στην Τουρκία εξαναγκάζονται σε εγκυμοσύνη παρά το γεγονός ότι είναι ανήλικα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network