Στον Άρειο Πάγο για τα Τέμπη ο Ανδρουλάκης

Διαβάζεται σε 4'
Από την επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για το ζήτημα των υποκλοπών. Αυτή την φορά θα βρεθεί εκεί για τα Τέμπη
Από την επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για το ζήτημα των υποκλοπών. Αυτή την φορά θα βρεθεί εκεί για τα Τέμπη

Τι θα ζητήσει στην συνάντηση με την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ένα ακόμη θεσμικό βήμα, μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, προκειμένου να ερευνηθεί η συγκάλυψη του δυστυχήματος των Τεμπών κάνει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης που  στις 11.00 θα συναντηθεί με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνάντησή του με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να επικαλεστεί τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Βήμα» και της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικά με το μονταρισμένο υλικό από μοιραία νύχτα της σύγκρουσης των τραίνων. Αμφότερα -κατά την εκτίμηση της Χαριλάου Τρικούπη- διατυπώνουν ερωτήματα τα οποία είναι αυτονόητο πώς πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν από την Δικαιοσύνη.

Την πρωτοβουλία του αυτή είχε προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης  στην συνεδρίαση της Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Παρασκευή. Σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».

Συνέχεια

Η κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να απευθυνθεί στην ηγεσία του Αρείου Πάγου είναι ουσιαστικά η θεσμική συνέχεια της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας που συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή. Εκεί που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε τα ερωτήματα που αφορούν το «μοντάρισμα» των ηχητικών ντοκουμέντων δίχως όμως να πάρει και απαντήσεις, όπως εκτιμά.

Θυμίζουμε πως κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε πολλές φορές το ερώτημα: «Ποιο είναι το χέρι που πήρε τις συνομιλίες πριν την Αστυνομία και τη δικαιοσύνη, χάλκευσε τις συνομιλίες και τις έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» όταν ακόμα οι λαμαρίνες έκαιγαν;».

Όπως και ερωτήματα του είδους «ποιος έδωσε την εντολή στις 4.00΄ να μπει υπάλληλος του ΟΣΕ, να πάρει τις συνομιλίες και να τις περάσει στις 8.00΄ στο e-mail ανώτατων στελεχών του Οργανισμού». Μάλιστα είχε κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην εφημερίδα «Καθημερινή» αφού στο ρεπορτάζ της αναφέρονταν οι ώρες που είχε διαπραχθεί η πράξη της αφαίρεσης του ηχητικού υλικού.

“Τι κάνατε έναν χρόνο;”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επίσης απαντήσει και το κυβερνητικό επιχείρημα ότι πρόκειται για γνωστά στοιχεία εδώ και έναν χρόνο, διατυπώνοντας ένα ακόμη ερώτημα απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό: «Τι κάνατε, κύριε Μητσοτάκη, έναν χρόνο για να βρεθεί το αδίστακτο χέρι, το διεφθαρμένο χέρι της μονταζιέρας, αφού ξέρατε ότι ήταν χαλκευμένες οι συνομιλίες; Ποιες πρωτοβουλίες πήρε η Κυβέρνησή σας;».

Συνολικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει πως «λίγες ώρες μετά τη φονική σύγκρουση, πριν ακόμη μάθουμε πόσοι είναι οι νεκροί, πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, πόσοι είναι οι τραυματισμένοι, την ώρα που ακόμη οι οικογένειες αγωνιούσαν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και εκατομμύρια Έλληνες έβαζαν στο μυαλό τους ότι σε αυτό το μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά τους, να είναι οι συγγενείς τους, να είναι οι ίδιοι, τότε ακριβώς, εκείνη την παγωμένη στιγμή για τον ελληνικό λαό, κάποια νοσηρά μυαλά είχαν μια άλλη προτεραιότητα. Έβαζαν εκείνη τη στιγμή σε εφαρμογή το αίτημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης προ των εθνικών εκλογών».

Στην Βουλή για την οικονομία

Να σημειωθεί πάντως πως την εβδομάδα αυτή ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει δύο παρεμβάσεις στην Βουλή. Αμφότερες για ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όταν θα συζητηθεί τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές που προβλέπονται σχετικά με την Golden Visa. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα ζητήσει την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου. Τονίζοντας ότι συνιστά αφελληνισμό της αγοράς ακινήτων και ταυτόχρονα έναν σημαντικό παράγοντα αύξησης των ενοικίων.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναπτύξει συνολικά τις θέσεις του κόμματος για την οικονομία, αφού θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα αυτό, στο κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα