Σβίγκου: Λυσσαλέα η προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων για να πέσει η κυβέρνηση

Σβίγκου: Λυσσαλέα η προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων για να πέσει η κυβέρνηση

Για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, η οποία όμως όπως εκτίμησε είναι πολιτικά πιο ισχυρή μετά τη συμφωνία του Εurogroup, έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

Για λυσσαλέα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από επιχειρηματικά συμφέροντα έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Η επόμενη ημέρα" με το Σεραφείμ Κοτρώτσο και σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ.

"Σίγουρα δεν είναι καινούρια η επίθεση επιχειρηματικών συμφερόντων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση, αλλά μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για τη χώρα και την οικονομία, ο πόλεμος αυτός περνά σ’ ένα άλλο επίπεδο. Και είναι ακόμα πιο λυσσαλέα η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με τελευταίο επεισόδιο αυτό της ανεξαρτητοποίησης του κ. Λαζαρίδη", είπε η κ.Σβίγκου.

ADVERTISING

"Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τη ΝΔ αλλά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν δεν είναι η συμφωνία με την πΓΔΜ. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατόν νωρίτερα" υποστήριξε και πρόσθεσε:

"Ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξηγήσει τι έχει μεσολαβήσει και τι τελικά τον ωθεί σε αυτήν την ανεξαρτητοποίηση. Και γιατί ανεξαρτητοποιείται και δεν παραιτείται από την έδρα του. Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να τα απαντήσει ο ίδιος και έχει αργήσει να το κάνει."

Η κ.Σβίγκου κατέληξε: "Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και μάλιστα πολιτικά η κυβέρνηση είναι και πιο ισχυρή από ποτέ, με δεδομένο το νέο περιβάλλον στο οποίο εισέρχεται η χώρα και τις νέες δυνατότητες που ανοίγει η έξοδος από τα μνημόνια και η ρύθμιση για το χρέος. Είναι στην καλύτερή της στιγμή η κυβέρνηση από το Σεπτέμβρη του 2015 έως και σήμερα, ακριβώς επειδή έχει πετύχει το βασικό στόχο της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια. Και αυτό είναι κάτι που ο κος Μητσοτάκης όσες φορές και αν μιλήσει για 4ο, 5ο, 6ο ή 14ο μνημόνιο, δεν μπορεί να το υποτιμήσει και δεν μπορεί να το αποκρύψει."

Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και τη ΝΔ, είπε:

"Θα επαναλάβω αυτό που γράψαμε χτες στην ανακοίνωσή μας για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη,  ότι δεν πρόκειται να πάρουμε την άδεια από κανέναν για να πραγματοποιήσουμε την οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση. Και μάλιστα όχι μόνο εμείς αλλά και οποιοδήποτε κόμμα δεν θα πάρει άδεια σε μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η δική μας.

Η συζήτηση στη Βουλή για την ΠΓΔΜ δεν έγινε με όρους συμφωνιών ή διαφωνιών επί των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ, αλλά με όρους «εθνικής προδοσίας», «εθνικής μειοδοσίας» και ούτω καθεξής, αυτό προφανώς προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα διχασμού, ότι κάποιοι είναι περισσότερο πατριώτες και ότι ορισμένοι αγαπούν περισσότερο την Μακεδονία μας από κάποιους άλλους. Δεν θα έπρεπε ο κ.Μητσοτάκης να παίζει με τη φωτιά. Η Χρυσή Αυγή όχι απλώς δεν απομονώνεται, αλλά τροφοδοτείται από μια τέτοια φρασεολογία και αυτό είναι κάτι το οποίο το έκανε και ο κ. Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός, όπως θυμάστε με την θεωρία των δυο άκρων, και το πλήρωσε και ο ίδιος. "

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανεξάρτητοι Έλληνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

SHARE:

24Media Network