Σβόμποντα: "Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα"

Σβόμποντα: "Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα"

Τι δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χ. Σβόμποντα

"Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα", επισήμανε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στον "μύθο" που καλλιεργείται στο εξωτερικό ότι οι πολίτες της Ευρώπης επιβαρύνονται οικονομικά, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση για ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη που οργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σβόμπονα απάντησε και σε όσους είναι ευνοϊκός προς την Ελλάδα. "Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος", δήλωσε και εξήγησε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και διαπίστωσε τα βήματα που έχουν γίνει.

Κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση και είπε ότι και ευρωπαϊκές Τράπεζες έδιναν δάνεια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δανειακό πρόβλημα.

Απευθύνθηκε και στην Τρόϊκα, ζητώντας να βοηθήσει κι αυτή την Ελλάδα, κι έστειλε το μήνυμα ότι "μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από την κρίση", αναφέροντας ότι προβλήματα ανεργίας και μερικής απασχόλησης υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. "Χρειαζόμαστε την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται εμάς. Χρειάζεται μια Ευρώπη της αλληλεγγύης", είπε χαρακτηριστικά..

Ο κ. Σβόμποντα αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με την παρατήρηση ότι ίσως ενοχλήσει κάποιους, και υπογράμμισε πως αν είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις που ήταν τότε στις προθέσεις του, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επιτυχημένοι Έλληνες και ξένοι από διάφορους κλάδους μίλησαν για τις εμπειρίες τους και ακολούθησε διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας LiemHoang Ngoc, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ τις εργασίες έκλεισε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη.

Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρώην υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network