Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Σολτς: “Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία”

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Σολτς: “Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία”
Όλαφ Σολτς AP

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη με ανάρτησή του στο Twitter τον νέο Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. "Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία", έγραψε μεταξύ άλλων.

Συγχαρητήρια ανάρτηση έκανε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ορκωμοσία του Όλαφ Σολτς ως νέου Καγκελάριου της Γερμανίας.

“Συγχαρητήρια στον νέο Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία, προκειμένου να διαχειριστούμε τις προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι και να αδράξουμε τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας”.

Το γερμανικό κοινοβούλιο εξέλεξε τον Όλαφ Σολτς ως τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, ανοίγοντας τον δρόμο στον Σοσιαλδημοκράτη πολιτικό να αναλάβει την εξουσία εν μέσω επιδείνωσης της πανδημίας αλλά και μιας σειράς από γεωπολιτικές προκλήσεις, όπως αυτή της αντιπαράθεσης για την Ουκρανία.

Το γερμανικό κοινοβούλιο τον εξέλεξε με 395 ψήφους υπέρ και 303 κατά. Η ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ δεν αμφισβητήθηκε λόγω της πλειοψηφίας του τρικομματικού συνασπισμού του κι έτσι ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να ορκιστεί αργότερα την Τετάρτη, τερματίζοντας τη 16ετή θητεία της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ γίνεται ο ένατος καγκελάριος της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version