Συγχαρητήρια Σαμαρά σε Σαρκοζί, με κρυφές ελπίδες για come back α λα γαλλικά

Συγχαρητήρια Σαμαρά σε Σαρκοζί, με κρυφές ελπίδες για come back α λα γαλλικά
Meeting of the Parliamentary Group of the New Democracy Party, in Athens, July 8, 2015 / , 8 2015. Nick Paleologos / SOOC

Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχάρη με δήλωση του το πρώην πρόεδρο της Γαλλίας για τη νίκη του κόμματος του στις περιφερειακές εκλογές. Τι είχε δηλώσει ο Σαμαράς τον περασμένο Μάρτιο και γιατί βλέπει ως πρότυπο το Σαρκοζί

Τα συγχαρητήριά του στο Νικόλα Σαρκοζί για τη νίκη του κόμματος του στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό αυτό το αποτέλεσμα όχι μόνο για τον ίδιο τον κ. Σαρκοζί και για το κόμμα του που ανήκει στο ΕΛΚ, αλλα και για την ΕΕ συνολικά.

“Γιατί το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στις ιδέες και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης! Κι όχι στον ακραίο λαϊκισμό των εθνικιστών, ούτε στις αριστερές ιδεοληψίες και ακρότητες που έχουν χρεοκοπήσει παντού”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, κινούμενος σταθερά στη λογική των δύο άκρων.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει όπως φαίνεται ως πρότυπο του το Γάλλο πρώην πρόεδρο, ο οποίος έκανε δυναμική επανεμφάνιση στη γαλλική πολιτική σκηνή. Όπως είχε γράψει άλλωστε το News247, κατά το δείπνο που είχε παραθέσει στους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ στις 31 του περασμένου Μαρτίου, ο πρώην πρωθυπουργός που είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από την προεδρία της ΝΔ μετά την ήττα του Ιανουαρίου, είχε σχολιάσει: “Και ο Σαρκοζί έκανε come back”.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα