Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα

Τι συζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λίγα 24ωρα πριν τη συνάντησή τους στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε σήμερα συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Στην μεταξύ τους επικοινωνία συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Το τηλεφώνημα έρχεται λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί την Κυριακή και στο πλαίσιο της δεξίωσης που θα γίνει προς τους ξένους ηγέτες θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες τετ α τετ με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε το αίτημα της συνάντησης πριν από λίγες ημέρες.

Στη συνάντηση με τον κ. Κέρι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, ενώ είναι σαφές ότι ο κ. Κέρι θα θέσει από την πλευρά του ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Τσίπρας είναι πολύ πιθανό σύμφωνα με πληροφορίες να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ομπάμα, Τσίπρας
SHARE: