Σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα επιλέγει ο Περισσός

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση και τις μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις επιλέγει ο Περισσός, θέτοντας στο τραπέζι ένα προωθημένο πλαίσιο διεκδικήσεων

Η πρόθεση της κυβέρνησης, με τις ευλογίες των μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων, να ανατρέψει τον τρόπο λήψης αποφάσεων στα πρωτοβάθμια και επιχειρησιακά σωματεία, αποτελεί για το ΚΚΕ αιτία πολέμου. Ο Περισσός εμφανίζεται διατεθειμένος να συγκρουστεί με το Μαξίμου και τον ΣΕΒ σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης.

Το μέτωπο που στοχεύει να χτίσει απέναντι στην κυβερνητική πολιτική το ΚΚΕ είναι διπλό. Από τη μία οι δυνάμεις του που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την εντατικοποίηση της δράσης τους, όπως έγινε με την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Από την άλλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θα σφυροκοπεί τους υπουργούς στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, προσπαθώντας να αποδημήσουν σημείο προς σημείο το αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια το 2018.

“Πώς γίνεται τα μνημόνια τελειώνουν και η επίθεση στο Ασφαλιστικό να κλιμακώνεται με νέες περικοπές που φτάνουν πάνω από 2 δις ευρώ από το ‘19, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, με οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τσεκούρι στις νέες συντάξεις – επιδόματα φτώχειας;”, αναρωτήθηκε σε πρόσφατη ομιλία του στη Θήβα ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Έτσι, ο Περισσός θεωρεί ότι μια πρώτη άμεση απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης -όπως τη χαρακτηρίζει- θα πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξαγγέλθηκε για τις 14 του Δεκέμβρη.

Παράλληλα, εκτός της διαμαρτυρίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού, το ΚΚΕ θέτει ένα ολόκληρο πλαίσιο διεκδικήσεων για το άμεσο μέλλον. Την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους δουλειάς,  την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

SHARE:

24Media Network