Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Διαψεύδει το ΕΚΑΒ μεταφορά μωρού – Οι αντιεξουσιαστές που δεν παρείσφρησαν

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Διαψεύδει το ΕΚΑΒ μεταφορά μωρού – Οι  αντιεξουσιαστές που δεν παρείσφρησαν
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (EUROKINSSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

"Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο", τονίζουν αστυνομικές πηγές. Ο απολογισμός των τραυματιών και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΕΚΑΒ.

Άγρια επεισόδια σημάδεψαν το Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που έλαβε χώρα την Κυριακή στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, κατά τα επεισόδια υπήρξαν δέκα τραυματίες αστυνομικοί, μετά την επίθεση μερίδας συγκεντρωμένων με πέτρες, αντικείμενα και φωτοβολίδες.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Όπως ανέφερε στο News 24/7 στους 88,6 ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα και κάποιοι άλλοι στο Ιπποκράτειο με θλαστικά.

Ο κ. Μαθιόπουλος δήλωσε πως το ΕΚΑΒ εκλήθη στο Σύνταγμα για να παραλάβει ένα παιδί που είχε αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο δεν υπήρχε κάποιο παιδί με προβλήματα υγείας και παρέλαβαν μια νεαρή κοπέλα. “Δεν μεταφέραμε κανένα μωρό” σημείωσε.

Επίσης, επιβεβαίωσε πως χτυπήθηκε στο κεφάλι φωτορεπόρτερ, καθώς και το μαχαίρωμα ενός άνδρα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ασκληπιού στα Εξάρχεια.

Οι δηλώσεις του φωτορεπόρτερ:

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας άλλωστε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν πως δεν υπήρξε παρείσφρηση αντιεξουσιαστών στο Συλλαλητήριο, καθώς υπήρξε αστυνομικός φραγμός μετά τα Προπύλαια όπου και έλαβε χώρα η συγκέντρωσή τους νωρίτερα το μεσημέρι.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά:

“Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια”.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τα επεισόδια

“Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία. Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.”, αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα