Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Τέλος χρόνου για τον πρέσβη της Λιβύης

Ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών
Ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε διαμηνύσει στον πρέσβη της Λιβύης από την περασμένη Δευτέρα πως αν δεν φέρει στο ΥΠΕΞ την συμφωνία θα απελαθεί.

"Persona non grata" o πρέσβης της Λιβύης για την Ελλάδα, καθώς το τελεσίγραφο από το Ελληνικό ΥΠΕΞ μόλις τελείωσε. Ο Νίκος Δένδιας, και πάντα σε σχέση με την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης διεμήνυσε από τις 2 Δεκεμβρίου πως αν "εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα φύγει" στέλνοντας σαφές μήνυμα στην χώρα του.

Πλέον η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί και να γίνει γνωστή τις επόμενες ώρες, δίνοντάς του πλεόν διορία 48ωρών να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

ADVERTISING

Η Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, που ψηφίστηκε και στην τουρκική δημοσιοποιήθηκε από το Τουρκικό Cnn, ενώ αρκετά νωρίτερα την είχε στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση. "Έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Αυτό δεν έχει παραδοθεί από την πρεσβεία της Λιβύης. Ωστόσο, το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει ότι δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου" ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης
SHARE:

24Media Network