Συμφωνία Τουρκίας – Λυβύης: “Η ΕΕ δεν είναι σημαντικός παίκτης στην υπόθεση”, λέει ο Τούρκος πρέσβης

Συμφωνία Τουρκίας – Λυβύης: “Η ΕΕ δεν είναι σημαντικός παίκτης στην υπόθεση”, λέει ο Τούρκος πρέσβης
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σαράι AP

Ο πρέσβης στην Τουρκίας στην Αθήνα εμφανίστηκε επικριτικός αναφερόμενος στον ρόλο που παίζουν ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης.

«Πως μπορεί ένα μικρό νησί να διεκδικεί μια θαλάσσια περιοχή 400 φορές το μεγέθός του στη Μεσόγειο;» διερωτάται ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν μιλώντας στο περιοδικό Politico και δηλώνει πως η ΕΕ δεν είναι σημαντικός παίκτης σε αυτήν την υπόθεση.

Ποιο συγκεκριμένα ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν εκφράζει την διαμαρτυρία του για τις εδαφικές διεκδικήσεις της Ελλάδας κι επικρίνει τα κράτη μέλη της ΕΕ για τον ρόλο τους στη διένεξη για τη Συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης.

«Μην πιστεύετε τα κόλπα με τους καπνούς και τα καθρεπτάκια που χρησιμοποιούν αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι από την επιμονή της Τουρκίας να προστατεύει τα δικαιώματά της, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων… Η ΕΕ δεν είναι σημαντικός παίκτης σε αυτή την υπόθεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα