Συνάντηση Αβραμόπουλου - Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος προσβλέπει στην επίσκεψη στην Αθήνα

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος προσβλέπει στην επίσκεψη στην Αθήνα
APE

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο είχε στην Άγκυρα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Τουρκία για την όγδοη Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους για το μεταναστευτικό και τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

"Συναντήθηκα σήμερα στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φιλικό, και κάλυψε, καταρχάς, ένα μεγάλο εύρος θεμάτων των Ευρω-τουρκικών σχέσεων. Όπως ήταν φυσικό συζητήσαμε για το μεταναστευτικό, τις προεκτάσεις του και τις προοπτικές του, πάντοτε σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Επίσης, συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη συνεργασία Ευρώπης και Τουρκίας για την από κοινού αντιμετώπιση και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων", δηλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Αβραμόπουλος.

"Όπως ήταν φυσικό, αναφερθήκαμε και στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, η επιτυχία της οποίας μπορεί να εγκαινιάσει μια καινούρια εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχέσεις οι οποίες έχουν βεβαίως δοκιμασθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά που τα τελευταία χρόνια έχουν σαφώς βελτιωθεί και θα μπορούσαν ακόμα περισσότερο να βελτιωθούν στο μέλλον επ' ωφελεία και των δυο χωρών πάντοτε στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού", συμπλήρωσε ο Έλληνας Επίτροπος.

Σε ερώτηση για το αν ο Τούρκος πρόεδρος αναμένει την επίσκεψη στην Αθήνα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: "Η αίσθησή μου είναι ότι προσβλέπει στην επίσκεψη αυτή και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για την ίδια περίοδο ακύρωσε συμμετοχή σε πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα για να είναι στην Ελλάδα. Προσβλέπει και προσδοκά αυτή η επίσκεψη να είναι καταλύτης για περαιτέρω καλλιέργεια των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλους τους τομείς"

SHARE:

24Media Network