Συνάντηση Δένδια με τον Αλγερινό ομόλογό του - Εκτενής συζήτηση για τη Λιβύη

Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας EUROKINISSI

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αλγερινό ομόλογό του Ramtane Lamamra στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - Εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με χώρες που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την σταθεροποίηση της Λιβύης, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Αλγερινό ομόλογό του Ramtane Lamamra.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες είχε συναντηθεί στην Αθήνα με την Λίβυα ομόλογό του στην Αθήνα και την ακριβώς επομένη ημέρα είχε μεταβεί στην Τύνιδα.

ADVERTISING

Οι εξελίξεις στην Λιβύη βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη των τακτικών επαφών που έχει ο Υπουργός Εξωτερικών με στρατηγικούς εταίρους της Ελλάδας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία. Επαφές οι οποίες θα συνεχιστούν στην Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες.

Κατά την διάρκεια της ανωτέρω συνάντησης, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση, την οποία συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της Διεθνούς Κοινότητας, για την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων και παραστρατιωτικών ομάδων, καθώς και για την διεξαγωγή των εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί.

Συζητήθηκε επίσης η ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την σημασία που πρέπει να αποδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή αυτή, καθώς επηρεάζει άμεσα και την Ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Δένδιας, Λιβύη
SHARE:

24Media Network