Μητσοτάκης σε Κάμαλα Χάρις: Παράλογες οι θέσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Μητσοτάκης σε Κάμαλα Χάρις: Παράλογες οι θέσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κάμαλα Χάρις Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Στη Βουλη σύντομα η συμφωνία για τις βάσεις

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις κατά τη συνάντηση τους στο Μόναχο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο αποσταθεροποιησης στην περιοχή από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ, δηλαδή της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Ο πρωθυπουργός και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και το ενεργειακό. Σημειωτέον ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Αιγύπτου, την οποια αποφάσισαν να επιταχύνουν Μητσοτάκης-Αλ Σίσι κατά τη συνάντηση τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, έχει τις αμερικανικές “ευλογίες.”

Εκκρεμεί εν τω μεταξύ επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενδεχομένως τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα