Συνάντηση Μητσοτάκη με Λάτση για το Ελληνικό

Συνάντηση Μητσοτάκη με Λάτση για το Ελληνικό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκλειδώσει άμεσα η επένδυση. Το θέμα συζητήθηκε χθες σε συσκέψεις με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού. Στις 12 η προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη-Λάτση.

Το “σπριντ” προκειμένου να “ξεκλειδώσει” η επένδυση στο Ελληνικό συνεχίζει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα το μεσημέρι με το Σπύρο Λάτση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού πραγματοποιήθηκαν χθες με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ΚΥΑ που ακόμη εκκρεμούν, δηλαδή για το Μητροπολιτικό Πάρκο, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις ζώνες ανάπτυξης, θα έχουν εκδοθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Ωστόσο γίνεται προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσουν οι ΚΥΑ και νωρίτερα, ώστε να μπουν οι μπουλντόζες το συντομότερο δυνατό. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι το έργο να έχει ξεκινήσει μέσα στο 2019 και σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση είναι ότι από την ώρα που θα έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ απαιτούνται δύο με τρεις μήνες προκειμένου να έχει λυθεί το ζήτημα και να υπάρχουν τα πρώτα απτά βήματα, εφόσον έχει λυθεί και το θέμα του καζίνο.

Το ζήτημα του Ελληνικού αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και του Τουρισμού. Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δήλωσε ότι το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019, αλλά δεν παρέλειψε να απονείμει και εύσημα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στον προκάτοχό του Γιάννη Δραγασάκη και τη βουλευτή Πέτη Πέρκα, που υπήρξε συντονίστρια της προηγούμενης κυβέρνησης για το Ελληνικό.

Διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ότι θα έρθει ξεχωριστό νομοσχέδιο αλλά απλώς θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα δηλαδή ουσιαστικά θα υλοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα συμφωνία. «Αυτό που θα κάνουμε εμείς για το Ελληνικό έρχεται υπό μία έννοια σε συνέχεια αυτού που κάνατε εσείς. Το Ελληνικό θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει εντός του 2019. Δε θα φέρουμε άλλο νομοσχέδιο μόνο που θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από τη συμφωνία», είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα