Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη μετά τις ‘τσάμπα μαγκιές’

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη μετά τις ‘τσάμπα μαγκιές’
Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the former president of the New Democracy party Vagelis Meimarakis, in Athens, on July 20, 2016 / , , , , 20 , 2016 SOOC

Στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην προέδρου της ΝΔ πως είναι "τσάμπα μαγκιά" η καταψήφιση των μέτρων από την αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ ανακοινώθηκε ότι Μητσοτάκης- Μεϊμαράκης θα συναντηθούν τη Δευτέρα

Συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 12:30, στο γραφείο του στη Βουλή.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Έρχεται, δε, στον απόηχο των παλαιότερων διαρροών του κ. Μεϊμαράκη «για τσάμπα μάγκες στο κόμμα, που δηλώνουν εκ τους ασφαλούς ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς προ δύο εβδομάδων σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το «όχι» της ΝΔ που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ το κρίσιμο Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία. «Τώρα είναι τζάμπα-μαγκιά να λες όχι» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί.

Πήρε, όμως, αποστάσεις και από τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη κατά κάθε συνομιλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στην εθνική συνεννόηση. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί, υπήρξε την ίδια ημέρα επικοινωνία στενότατου συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ με τον κ. Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με την εκδοχή του Μοσχάτου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και οι δηλώσεις Μεϊμαράκη αφορούν σε απάντηση στον Μάκη Βορίδη και τα όσα είπε όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο η ΝΔ ενώ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο το 2015 λέει όχι τώρα για την ψήφιση των μέτρων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ συγκάλεσε σύσκεψη τομεαρχών πάντως ξεκαθάρισε ότι όποιος θέλει να γίνει η ΝΔ «δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ, «όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά την χώρα, θα μείνει πίσω».

Αρχικώς μάλιστα είχαν πέσει ακόμη και σκέψεις για διαγραφές προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα των παραφωνιών που εμφανίστηκαν στη δημόσια εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Κασαπίδης, Μεϊμαράκης, Παπακώστα, Βλάχος).

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ.Μεϊμαράκη είχε πάρει στη συνέχεια και ο τομεάρχης Υποδομών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής. Συγκεκριμένα υποστήριξε: “Άλλο είναι το 2015 και άλλο το 2017. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύ καλά έκανε η ΝΔ και ψήφισε υπέρ το 2015 όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε τα μέτρα που φέρνει ο κ. Τσίπρας το 2017.”

Χαρακτήρισε κεφάλαιο για τη ΝΔ τον κ.Μεϊμαράκη, αλλά πρόσθεσε: “Όλοι όμως στη ΝΔ πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε τόσο σοβαρές καταστάσεις οφείλουμε να τηρούμε σοβαρή στάση. Να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας και να μετράμε καλά και τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.”

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα