Συνάντηση Μπουτάρη με τον Αμερικανό πρέσβη στην Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
(MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ (MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ

Με τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρει Πάιατ, συναντήθηκε το απόγευμα στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ, με τον κ.Πάιατ να υπογραμμίζει πως είναι ιδανική περίοδος για διάλογο προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στη γειτονική χώρα.

ADVERTISING

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης τον ενημέρωσε για τις κινήσεις που έκανε για "άνοιγμα" στα Σκόπια. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ.

Ο αμερικανός πρέσβης ανέφερε πως οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν μόνο στις εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν τους στη Θεσσαλονίκη για μια εβδομάδα, αλλά θα προβάλλουν το γεγονός και στην Αθήνα. Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ανταλλαγής φοιτητών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network