Συνάντηση Πιερρακάκη - Βεστάγκερ για την ψηφιακή διακυβέρνηση

Συνάντηση Πιερρακάκη - Βεστάγκερ για την ψηφιακή διακυβέρνηση

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε στην Επίτροπο αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την ψηφιακή διακυβέρνηση, αναλύοντας τα βήματα που θα βελτιώσουν τη θέση της Ελλάδας στον συγκεκριμένο τομέα.

Με την Ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού Margrethe Vestager συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στα γραφεία της Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο Υπουργός παρουσίασε στην Επίτροπο την ατζέντα και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την ψηφιακή διακυβέρνηση, αναλύοντας τα βήματα που θα βελτιώσουν τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη του δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index). Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στην 26η θέση από τις 28 και, όπως τόνισε ο Υπουργός, στόχος είναι έως το τέλος της τετραετίας η χώρα να έχει συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία για μια πρώτη θεσμική γνωριμία με την Επίτροπο. Προσβλέπουμε σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνάντηση αναλύθηκαν η φιλοσοφία, η αποστολή, οι προτεραιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς επίσης παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου “Επενδύω στην Ελλάδα”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βεστάγκερ: "Τα social media δεν απειλούν τη δημοκρατία, την εμπλουτίζουν"

SHARE: