Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην Νέα Υόρκη

Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην Νέα Υόρκη
Φωτό Αρχείου: Αλέξης Τσίπρας και Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα AP

Τον τούρκο Πρόεδρο θα συναντήσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, ενώ την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει θέμα συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το τούρκο Πρόεδρο, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Τρίτη στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 73ης συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Σκουρής στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον ίδιο και την Αγγελική Σπανού,  στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών θα βρεθεί το Κυπριακό, τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή αλλά και το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Η σχετική ηρεμία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις των δύο χωρών, εκτιμάται ότι αφήνει χώρο για συζήτηση ώστε να επανέλθουν στην προ διετίας κατάσταση.

Το “παρών” στην συνάντηση θα δώσουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με το Κυπριακό να είναι το ζήτημα που θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών.

Παρά τα όσα είχαν κυκλοφορήσει και για συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ, τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, καθώς ο αμερικανός Πρόεδρος δεν θα συναντήσει κανέναν ξένο ηγέτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα