Συνάντηση Βούτση – Ντιμιτρόφ: Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

Συνάντηση Βούτση – Ντιμιτρόφ: Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ Eurokinissi

Συνάντηση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας στην Βουλή - Την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες των δύο χωρών που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισαν οι δύο άνδρες.

Την διάθεση της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας να ενισχύσουν την συνεργασία τους μετά την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών με την Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κι ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ κατά την συνάντησή τους στην Βουλή. Παράλληλα, οι δύο άνδρες επισήμαναν την ανάγκη η πορεία της εφαρμογής της Συμφωνίας να αποτελέσει αφορμή να πειστούν για την χρησιμότητά της οι πολίτες των δύο χωρών που εξέφρασαν ενστάσεις και διαφωνίες.

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Βόρεια Μακεδονία θα επιταχύνει την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι πέρα από την πλειοψηφία που καταγράφηκε στην Βουλή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχει και μία πλειοψηφίας «ανοχής» στην κοινωνία ώστε να εφαρμοστεί η Συμφωνία. Αναφερόμενος στους πολίτες που εξέφρασαν την διαφωνία τους με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι «ελπίζουμε να συνειδητοποιήσουν και αυτοί ότι για το καλό όλων κλείνει αυτή η εκκρεμότητα».

Ντιμιτρόφ: Είμαι βέβαιος ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

«Είμαι βέβαιος ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» υπογράμμισε από την μεριά του ο Ν. Ντιμιτρόφ σημειώνοντας κι αυτός την διάθεσή του για προσπάθεια να πειστούν για την χρησιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών οι πολίτες των δύο χωρών που διαφωνούν. «Δεν μπορείς να είσαι φίλος με το γείτονα αν δεν τον σέβεσαι και καταλαβαίνεις» πρόσθεσε ο Ν. Ντιμιτρόφ τονίζοντας τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας σε οικονομικά και στρατιωτικά ζητήματα.

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, όσο κι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την πολύνεκρη ρατσιστική τρομοκρατική επίθεση στην Νέα Ζηλανδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα