Συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Οι στόχοι της κυβέρνησης για την οικονομία και για αλλαγές όσον αφορά στις συντάξεις μετά την έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και η σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απουσιάζει, καθώς θα έχει αναχωρήσει για Βρυξέλλες όπου στις 4 μμ ξεκινά μία κρίσιμη για το μεταναστευτικό Σύνοδος Κορυφής.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί κυρίως η οικονομία.

Προσεκτικά μεν, αλλά με πολλά υπονοούμενα η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πλέον ότι τους επόμενους μήνες θα καθορίσει την στάση της αναφορικά με το θέμα των συντάξεων.

Μέχρι τώρα οι διατυπώσεις των κυβερνητικών στελεχών κάθε φορά που καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήματα για τις προγραμματισμένες μειώσεις στις συντάξεις το 2019 ήταν μετρημένες και απολύτως ζυγισμένες.

Όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέλεξε να αφήσει μία χαραμάδα φωτός μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg τονίζοντας πως η ευθύνη για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι ανήκει πλέον στην κυβέρνηση.

“Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φθάνουμε τους στόχους “ ήταν η αναφορά του ΑλέξηΤσίπρα μιλώντας για τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%.

Γίνεται σαφές πως στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου έχει ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση για το πώς η κυβέρνηση θα διαχειριστεί το επόμενο διάστημα τις ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις. Υπάρχουν πάντα και τα αντίμετρα ύψους 1% όμως ο Αλέξης Τσίπρας για λόγους συμβολισμού και μόνο δεν θέλει να προχωρήσει η κυβέρνησή του στις περικοπές.

Η συνεδρίαση όμως πραγματοποιείται και στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ και το σχέδιο πολιτικής αποστασίας που έχει καταγγείλει η κυβέρνηση. Τόσο από ΣΥΡΙΖΑ όσο και απο ΑΝΕΛ τονίζουν τη σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αφήνουν πίσω τους το ζήτημα αυτό εστιάζοντας σε μία θετική ατζέντα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δε θα συνεχίσουν να στηλιτεύουν τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα