Συνεπιμέλεια: Κεφαλογιάννη και Γιαννάκου δημοσίως και ευθέως κατά Τσιάρα

Συνεπιμέλεια: Κεφαλογιάννη και Γιαννάκου δημοσίως και ευθέως κατά Τσιάρα
Δεν "λυπήθηκε" την κριτική στο νομοσχέδιο η Μαριέττα Γιαννάκου Eurokinissi

Επέμειναν μέχρι τέλους στην αιχμηρή κριτική τους κατά του νομοσχεδίου για τη Συνεπιμέλεια οι Μαριέττα Γιαννάκου και Ολγα Κεφαλογιάννη.

Το νομοσχέδιο για τη Συνεπιμέλεια θα ψηφιστεί από την κυβερνητική. Αλλά μετά και τις τελευταίες δηλώσεις τόσο της Μαριέττας Γιαννάκου όσο και της Ολγας Κεφαλογιάννη θα ψηφιστεί “βαριά τραυματισμένο”.

Η κα Γιαννάκου την Τετάρτη όχι μόνο έβαλε κατά του νομοσχεδίου δημοσίως και από το βήμα της Βουλής αλλά σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Alpha Radio) εξαπέλυσε επίθεση κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ο οποίος είχε τονίσει ότι η άρνηση της βουλεύτριας της ΝΔ εδράζεται σε…προσωπικά βιώματα.

Η κα Γιαννάκου, αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη σχέση που έχει με τον πρώην σύζυγό της χαρακτήρισε αήθη την τοποθέτηση του Υπουργού τον οποίο και εξέθεσε. Αν μην τι άλλο δεν είναι συνηθισμένο βουλευτής/βουλεύτρια της Συμπολίτευσης να επιστρατεύει ένα τόσο βαρύ χαρακτηρισμό για Υπουργό.

Επί του πρακτέου, η πρώην Υπουργός Παιδείας επέμεινε ότι θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες και οι αλλαγές που έχει προτείνει “αλλιώς δεν πρόκειται για ψηφίσω το νομοσχέδιο”.

Από τη δική της πλευρά, η Ολγα Κεφαλογιάννη, επίσης από το βήμα της Βουλής, αποδόμησε πλήρως το νομοσχέδιο ενώ θέλοντας να δικαιολογήσει τη στάση της έκανε βουτιά στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: Η Νέα Δημοκρατία, είναι μια δύναμη φιλελεύθερη. Δύναμη προόδου και μεταρρυθμίσεων. Που ξέρει να σέβεται αξίες. Που γνωρίζει να ακούει, να συνθέτει, να ενώνει. Γι’ αυτό και μπορεί να επιτυγχάνει μεγάλες πλειοψηφίες. Να κυβερνάει για το καλό του τόπου, να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με αυτή την κυβέρνηση. Με αυτές τις αρχές έχουμε μάθει να πολιτευόμαστε. Έτσι, τιμάμε τον βουλευτικό μας ρόλο”.

Η κυβερνητική πλειοψηφία προφανώς δεν απειλείται. Αυτό όμως που απειλείται είναι η συνοχή του κυβερνητικού στρατοπέδου για ένα νομοσχέδιο μάλιστα στο οποίο η κυβέρνηση έχει απέναντί της σύσσωμη την αντιπολίτευση από τα δεξιά της μέχρι τα αριστερά της.

Τα ονόματα τέλος τόσο της κα Γιαννάκου όσο και της κα Κεφαλογιάννη είναι πολύ “βαρια” για να αγνοηθούν…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα