Μ.Γιαννάκου για νομοσχέδιο συνεπιμέλειας: Δεν μπορώ να το ψηφίσω

Μ.Γιαννάκου για νομοσχέδιο συνεπιμέλειας: Δεν μπορώ να το ψηφίσω
Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου Eurokinissi

Πολιτικές αιχμές κατά Τσιάρα και κυβέρνησης από την βουλευτή επικρατείας της Ν.Δ σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια

Την προθεσή της να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής εξέφρασε κατά την διάρκεια της συζήτησης του η Μαριέτα Γιαννάκου, που μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη έχουν καταθέσει τροπολογίες για αλλαγές στο νομοθέτημα. Μάλιστα άφησε σαφείς αιχμές απέναντι στην επίσημη γραμμή του κόμματος.

Όπως είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, το νομοσχέδιο είναι «σε τελευταία ανάλυση ηθικό κ.υπουργέ» τονίζοντας πως «δεν μπορεί ένας νόμος να ορίζει το συμφέρον του παιδιού καθοδηγώντας τον δικαστή». Η Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε πως  «υπάρχει ο κίνδυνος να συντηρείται μια μακρόχρονη αντιδικία» ζητώντας «να προβλεφθεί η δυνατότητα άμεσης ρύθμισης» για περιπτώσεις διαζυγίων με παιδί. Ειδικά μάλιστα για τις περιπτώσεις κακοποιητικών συμπεριφορών τόνισε πως με τις διατάξεις του νόμου «ο κακοποιητικός γονέας θα βρίσκει αφορμές να παρεμβαίνει να συνεχίζει την κακοποιητική του συμπεριφορά».

Μιλώντας πολιτικά η Μαριέτα Γιαννάκου απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και την κυβέρνηση λέγοντας: «Αν νομίζετε ότι όλοι εμείς κάνουμε αντιπολίτευση και εξυπηρετούμε μικροκομματικά συμφέροντα δεν απορείτε που έκαναν  αντίστοιχες επισημάνσεις όλοι οι επιστημονικοί φορείς;». Επίσης αναρωτήθηκε αν «η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής κάνει αντιπολίτευση;» αφού διαφωνεί με το νομοσχέδιο. Καταλητικά είπε ότι το νομοσχέδιο «θα δημιουργήσει περισσότερες προσφυγές και εντάσεις». Τόνισε κλείνοντας την ομιλία της πως «εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω».

Ενστάσεις για την σαφήνεια άρθρων του νομοσχεδίου εξέφρασε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη οπότε και θα υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα