Σαμαράς από Βρυξέλλες: "Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί"

ΒΕΛΓΙΟ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (30/8/14) (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΒΕΛΓΙΟ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (30/8/14) (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Διήμερη Σύνοδος Κορυφής, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού. Αλληλεγγύη από τους εταίρους θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς (Vid)

«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το τρίτο τρίμηνο τού έτους η Ελλάδα είχε το υψηλότερο πλεόνασμα στην ευρωζώνη και τόνισε ότι αυτή η θεαματική επάνοδος της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στις «χωρίς προηγούμενο θυσίες του ελληνικού λαού».

«Δεν θα επιτρέψω, ούτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει, σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί».

Στην ατζέντα της Συνόδου είναι το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ., καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στην ΕΕ. Στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά υπέρ κινήσεων που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της Ένωσης.

Η Σύνοδος Κορυφής γίνεται στον απόηχο της πρώτης άκαρπης -όπως άλλωστε αναμενόταν- ψηφοφορίας στην Βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί στο περιθώριο και στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με ομολόγους του και αξιωματούχους.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παρακολουθούν με αυξημένο ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις, που αντανακλάται και στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τα οποία περιστρέφονται γύρω από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα διαβεβαιώσει τους εταίρους ότι η πρόθεσή του είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, που διασφαλίζεται με την εκλογή Προέδρου, και θα εκφράσει την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες βουλευτές κατανοούν ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτεια. Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους στην κατεύθυνση ότι στηρίζουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και να κλείσει η συμφωνία για την επόμενη ημέρα και να δρομολογηθεί η έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συμμετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο σύμβουλός του Σταύρος Παπασταύρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες, Σαμαράς
SHARE: