ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για τις ΜΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για τις ΜΕΘ
Οξεία επιβάρυνση του ΕΣΥ το επόμενο δίμηνο "βλέπει" ο Αλέξης Τσίπρας, διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί Eurokinissi

Πάμε για Χριστούγεννα με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση κι ο πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Εκτεθειμένος πολιτικά αλλά και στα μάτια των υγειονομικών αλλά και των πολιτών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις δηλώσεις του στην Βουλή που απέδειξαν ότι δεν προτίθεται να κάνει τίποτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ αν και παραδέχθηκε την ύπαρξη διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Σε αυτό εστιάζεται η αποτίμηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τηn αντιπαράθεση που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα.

Χριστούγεννα με νοσοκομεία σε κατάρρευση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμο Flash Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει της περιοδείας του στην Κοζάνη επισήμανε ότι η κυβέρνηση «επιβεβαιώνει την ακραία νεοφιλελεύθερη λογική της. Αντιμετωπίζει τα πάντα στην λογική του κόστους και του οφέλους». Τόνισε παράλληλα ότι «τους επόμενους δύο μήνες προδιαγεγραμμένο να έχουμε μία οξεία επιβάρυνση του ΕΣΥ και θα φτάσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα με τα νοσοκομεία μας σε πλήρη κατάρρρευση» σημειώνοντας ότι «απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα ο πρωθυπουργός». Ζήτησε την επίταξη των κλινών του ιδιωτικού τομέα , «να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη κρεβατιών ΜΕΘ» αλλά και να υπάρξει άμεση πρόσληψη γιατρών. Θύμισε πάντως πως η κυβέρνηση«στον προϋπολογισμό του 2022 προϋπολογίζει 820 εκατομμύρια λιγότερα για την δημόσια υγεία»

Όλοι ψεύτες;

Όπως δήλωσε χθες στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, με την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός αποκαλεί «όλους εμάς ψεύτες. Ψεύτες τους υγειονομικούς, ψεύτες τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, ψεύτες τους ανθρώπους της ΟΕΝΓΕ, ψεύτες τους ανθρώπους της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες τους υγειονομικούς που κάποτε τους χειροκροτούσατε, αλλά τώρα τους λέτε ψεύτες. Ψεύτες και τους πολίτες που έρχονται σε επαφή με αυτή την τραγωδία στην οποία σήμερα βρισκόμαστε».

Από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ Eurokinissi

Ως χειροπιαστή απόδειξη στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την διάψευση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχουν γιατροί που να επιθυμούν την ένταξη τους στο ΕΣΥ, ώστε να προσληφθουν. Κατά την συνάντηση που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με την ΟΕΝΓΕ, η πρόεδρος της ομοσπονδίας Αφροδίτη Ρέντζιου σημείωσε ότι «γιατροί υπάρχουν. Για να δεις πόσοι γιατροί υπάρχουν πρέπει να προκηρύξεις τις θέσεις. Ας μονιμοποιήσει τους επικουρικούς γιατρούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ας προκηρύξει το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και θα δείτε ότι υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν το ΕΣΥ»

Ο απίστευτος ισχυρισμός Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την έκπληξή τους για την φράση που εκστόμισε ο πρωθυπουργός στην Βουλή λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως υφίσταται μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Θυμίζουμε ότι ο Κ.Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη».

Στο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως αυτή η αντιμετώπιση φαίνεται πως είναι …κοινή στην κυβέρνηση. Αφού αντίστοιχες αναφορές έχει κάνει ο Άκης Σκέρτσος που στις 19 Νοεμβρίου δήλωσε πως «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό». Όπως και πριν από μερικούς μήνες όταν ο υπουργός Μεταφορών Κώσταντίνος Αχ. Καραμανλής δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μελέτες για μετάδοση του ιού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πρόβλημα αξιοπιστίας

Τέτοιου είδους ισχυρισμοί εκτιμούν στην αντιπολίτευση ενισχύουν το πρόβλημα αξιοπιστίας που έτσι κι αλλιώς έχει η κυβέρνηση, υπονομεύοντας έτσι ακόμη και τον εμβολιασμό. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή «χρεώνοντας» το θέμα αυτό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μίλησε για «έλλειμμα αξιοπιστίας, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εσάς προσωπικά και σε όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά και σε όλα όσα κάνατε μετεκλογικά» τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός καταγράφει και χρεώνει στην κυβέρνησή σας και τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες και την υγειονομική τραγωδία η οποία είναι σε εξέλιξη».

Επίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το τί συμβαίνει σε άλλες χώρες λέγοντας ότι «η Πορτογαλία, που έχει 87% ποσοστό εμβολιασμού, δεν έκανε υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν υποχρέωσε κανέναν να εμβολιαστεί. Λειτούργησε όμως με την πειθώ, έκανε ουσιαστική εκστρατεία ενημέρωσης στους πολίτες. Δεν έδωσε τα χρήματα στα κανάλια και στα sites για να υμνούν τον εκεί πρωθυπουργό μέσα από λίστες Πέτσα, αλλά έκανε πόρτ –πόρτα εκστρατεία πάρα πολύ ουσιαστική με πρόσωπα τα οποία έχουν αξιοπιστία. Kαι το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση εκεί έχει αξιοπιστία. Εδώ δεν έχει αξιοπιστία»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα