ΣΥΡΙΖΑ: Έρχεται η ώρα του λαού. Το 155 είναι πολύ μακριά από το 180

Meeting of the Central Committee of SYRIZA at Divani Acropolis Hotel, in Athens, on Oct. 18, 2014 /      ,   Divani Acropolis,  18 , 2014
Meeting of the Central Committee of SYRIZA at Divani Acropolis Hotel, in Athens, on Oct. 18, 2014 / , Divani Acropolis, 18 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου, μετά από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίσπευση της διαδικασία για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Γίνεται λόγος για "αυτονόητη απόφαση"

Για αυτονόητη κίνηση κάνουν λόγο κύκλοι της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, για επίσπευση της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

"Το 155 είναι πολύ μακριά από το 180. Αυτό ζητήσαμε χθες, έρχεται η ώρα του λαού", είναι η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ζητήσει εδώ και καιρό πρόωρες εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

"Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευθεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών. Δεν θα τα καταφέρουν.

Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network