ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Όλα γίνονται για τον Πέτσα

ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Όλα γίνονται για τον Πέτσα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Για προσπάθεια κάλυψης του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τον θέμα των 20 εκατομμυρίων στα ΜΜΕ, κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

Ο Στέλιος Πέτσας είναι το πρόσωπο γύρω από το οποίο κινείται η έντονη φημολογία περί ανασχηματισμού σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει το όλο θέμα με το ζήτημα της χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης από τα κονδύλια της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» όπως και με τις σχετικές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου «το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ανασχηματισμό και το μεσημέρι τον αναβάλλει. Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα καλύψει ή όχι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να κάνει και ανασχηματισμό, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Ας απαντήσει άμεσα στην ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε το κάθε μέσο».

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει να εννοηθεί πως τόσο η φερόμενη ώς αιφνίδια επίσπευση του κυβερνητικού ανασχηματισμού αλλά και του νέου σχήματος που πιθανά θα προκύψει οφείλεται στο θέμα που έχει προκύψει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα κονδύλια στα ΜΜΕ. Το οποίο μάλιστα αντανακλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό αφού πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή Eurokinissi

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί σχεδόν το σύνολο των κοινοβουλευτικών του δυνατοτήτων ώστε να αναδείξει το θέμα των χρηματοδοτήσεων στα ΜΜΕ.

Μάλιστα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μέχρι και στελέχη της συμπολίτευσης, όπως η κ. Μπακογιάννη» έχουν «ζητήσει δημόσια την κατάθεση πλήρους και αναλυτικού καταλόγου με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν και, κυρίως, με τα ποσά χρηματοδότησής τους». Θυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό ανέρχεται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το θέμα έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία απαντήθηκε μόνον με την λίστα των επιδοτούμενων ΜΜΕ, ενώ για το θέμα έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χωρίς να δοθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο σχετικός κατάλογος.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την προσωπικη ερώτησή στον πρωθυπουργό,τον καλεί να καταθέσει πλήρη κατάλογο ο οποίος να περιέχει τα ΜΜΕ που έχουν χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο, το ακριβές ποσό που έχουν λάβει όπως και τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα