ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αίσθηση τι θα γίνει στην οικονομία και κανένα σχέδιο”

ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αίσθηση τι θα γίνει στην οικονομία και κανένα σχέδιο”
Ο Αλέξης Χαρίτσης

Με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του ΥΠΟΙΚ, αλλά και στις κατά καιρούς αιτιάσεις εναντίον του.

Απάντηση στο υπουργείο Οικονομικών -που τοποθετήθηκε για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση λόγω της επιδημίας του κορονοϊού-, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση.

“Αφού πιστεύουν ότι η πρόβλεψη για ύφεση 9.7% είναι λάθος, να το πουν και στον κ. Μητσοτάκη να μην βγαίνει να λέει 10% και εκτίθεται”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολούθως απαντά στις κατά καιρούς αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ: “Όταν λένε ότι από την πρώτη στιγμή  είχαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να θυμούνται ότι κρατάμε πολύ καλό αρχείο.

Το αυτό ισχύει και για τις φράσεις «ο ΣΥΡΙΖΑ ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» και «ΣΥΡΙΖΑ και ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες. Όπως επίσης, ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Και υποστηρίζει: “Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος «ξύνεται σε γκλίτσες», μας κατηγορούν για την ύφεση 0.7% το 2015 οι άνθρωποι που έχουν στο ενεργητικό τους ύφεση 7.3% και 3.2%, οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν την χώρα, οι άνθρωποι που παρέδωσαν άδεια ταμεία, οι άνθρωποι που δεν ρύθμισαν ποτέ το χρέος. Οι ίδιοι άνθρωποι που παρέλαβαν ανάπτυξη 2.8% τον Ιούλιο του 2019 και πριν τον κορονοϊό, μέσα σε ένα εξάμηνο, κατάφεραν να την ρίξουν στο 1%. Μας κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας  οι άνθρωποι που επειδή δεν έχουν καμία αίσθηση τι θα γίνει στην οικονομία και κανένα σχέδιο να το αντιμετωπίσουν, λένε όλα τα πιθανά νούμερα για να μπορούν μετά να πουν ότι έπεσαν μέσα…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα