ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να αφήσει τα σχέδια για επαναφορά μνημονίων στην αγορά εργασίας

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την ΝΔ για σχέδιο με κατώτατο μισθό στα 533 ευρώ για όλους τους εργαζομένους.

"Να αφήσει στα συρτάρια τα ζοφερά σχέδια της για επαναφορά των μνημονιακών πολιτικών στην αγορά εργασίας", καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της "Αυγής της Κυριακής" το οποίο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να επιβάλει το δόγμα του σοκ στην αγορά εργασίας".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, που φέρει την κωδική ονομασία "Recovery Plan" για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα, προβλέπει την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού στα 533 ευρώ!".

ADVERTISING

"Επί της ουσίας, δηλαδή", τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, "η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο όχι απλώς να μειώσει τον κατώτατο μισθό, τον οποίο είχε αυξήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, καταργώντας ταυτόχρονα και τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό: το σχέδιό της είναι να τον επαναφέρει στο επίπεδο του υποκατώτατου που είχε επιβάλει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό τότε και πάλι τον κ. Βρούτση, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους εργαζόμενους!".

Προσθέτει ότι "στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε όσες απολύσεις θέλουν αλλά και να διατηρήσουν τις αναστολές συμβάσεων!"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τα παραπάνω δείχνουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη "έχει βάλει στόχο να καταστήσει μόνιμες τις ρυθμίσεις που πέρασε με τη μορφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την περίοδο της καραντίνας".

Κατηγορεί δε τον πρωθυπουργό ότι "είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιστρέψει η χώρα στις αγαπημένες του μνημονιακές πολιτικές και να τις επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα".

"Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να βγάλουν από τα συρτάρια τους αυτά τα ζοφερά σχέδια", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι "η κοινωνία θα βγει όρθια από την κρίση.

Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να βγει από τα μνημόνια. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα επαναφέρει".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κορονοϊός, Covid-19, Υπουργείο Εργασίας
SHARE:

24Media Network