ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θεωρεί ότι η δικαιοσύνη μπορεί να γίνεται έρμαιο των αντιπαραθέσεων

Φωτογραφεία αρχείου
Φωτογραφεία αρχείου EUROKINISSI

Τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία προτίμησε να επιλέξει τους ανώτερους δικαστικούς.

Κριτική στον τρόπο με τον οποίο επέλεξε τους ανώτερους δικαστικούς άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: "Ο ορισμός στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου του κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του κ. Βασιλείου Πλιώτα, δυο προσωπικοτήτων του δικαστικού σώματος με ξεχωριστή, καταγεγραμμένη πορεία, θα έπρεπε να ενδιαφέρει μόνο ως μια νέα αφετηρία για μια συνολική αναβάθμιση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή που εκκίνησε η διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως όριζε το Σύνταγμα και ο νόμος, έδειξε ποια είναι η αντίληψή της για το θεσμό, με την απόρριψη της πρότασης για συναινετική επιλογή προσώπων. 

Θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να γίνεται έρμαιο στην αρένα των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Η απουσία της πλειοψηφίας των δικαστών, που προτάθηκαν από την ίδια τη Ν.Δ. κατά τη διαδικασία ακρόασης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επιβεβαίωσε τη στάση απαξίωσης και έμμεσου πολιτικού “χρωματισμού” δικαστικών προσώπων. 

Ο τρόπος με τον οποίον ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία ορισμού της ηγεσίας των δικαστηρίων από την κυβέρνηση της Ν.Δ., εγκυμονεί τον κίνδυνο διχασμού στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα του Αρείου Πάγου 

Άρειος Πάγος: O Ι. Τσαλαγανίδης νέος πρόεδρος - Ο Β. Πλιώτας νέος εισαγγελέας

SHARE:

24Media Network