ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει παράτυπες πληρωμές σε εταιρία που εκπροσώπησε ο διοικητής της ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει παράτυπες πληρωμές σε εταιρία που εκπροσώπησε ο διοικητής της ΕΥΠ
Ο Χρήστος Σπίρτζης (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τι δήλωσε στην Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης.

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή και προβλέπει να πληρωθεί εταιρία που παρείχε τα γνωστά «βραχιολάκια» επιτήρησης κρατουμένων παρά το γεγονός ότι υπάρχει απορριπτική έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Μάλιστα σημειώνει ότι η υπόθεση αυτή αφορά και τον πρωθυπουργό μια και εκπρόσωπος της εταιρίας αυτής είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.

Η σύμβαση – όπως επισήμανε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράφθηκε επι κυβέρνησης Σαμαρά και υλοποιήθηκε στην συνέχεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έληξε όμως το 2019. Παρόλα αυτά η εταιρία συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες δίχως σύμβαση.

Πιο αναλυτικά ο Χρήστος Σπίρτζης είπε: «Όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής (σ.σ εννοεί τον Χ.Αθανασίου) , έγινε μία σύμβαση που ήταν για την επιτήρηση των κρατουμένων που έβγαιναν έξω. Με διαγωνισμό.

Αυτή η σύμβαση υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έληξε το Νοέμβρη του 2019. Συνέχισε όμως η υπηρεσία να παρέχεται χωρίς σύμβαση. Τον Νοέμβρη του 2019, οι επιτροπές που ορίστηκαν από τη σύμβαση, από τη ΝΔ δηλαδή, επί κυβέρνησης Σαμαρά, σταμάτησαν να παραλαμβάνουν το έργο.

Δυόμιση χρόνια κυβέρνηση, δεν ξέρω με ποιου εντολή, εσείς θα μας πείτε, η υπηρεσία συνέχισε να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Και φέρνετε με νόμο, ενώ έχετε ζητήσει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η οποία είναι απορριπτική να μην προχωρήσετε σε πληρωμές, εσείς θέλετε να προχωρήσετε με νόμο. Απαράδεκτο. Πλήρης αδιαφάνεια».

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε την αρχική σύμβαση διευκρινίζοντας πως «την υπογράφει ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Παναγιώτης Κοντολέων, διοικητής σήμερα της ΕΥΠ».

Σημείωσε μάλιστα πως «αυτό είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια, με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις με τροπολογίες Παρασκευή βράδυ. Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα