ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση από τρεις βουλευτές κατά της Σοφίας Νικολάου

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση από τρεις βουλευτές κατά της Σοφίας Νικολάου
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου Eurokinissi

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κατά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου στρέφονται τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης, οι οποίοι κατέθεσαν σε βάρος της μηνυτήρια αναφορά.

Οι τρεις βουλευτές βρέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οπου υπέβαλλαν την αναφορά τους για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σε δηλώσεις τους υποστήριξαν πως αφορμή για την κίνηση αυτή αποτέλεσαν συμβάσεις απευθείας αναθέσεων στην περίοδο της πανδημίας, από τις οποίες φέρεται να έχει ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο. Όπως επισημαίνουν, σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων  σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως πρόκειται για μια υπόθεση που συνδέεται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν θεσμικά στη Δικαιοσύνη για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα