Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις δηλώσεις Δένδια

ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ,υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ .(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ,υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ .(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια περί επιστροφή χρημάτων στους καναλάρχες και την χορήγηση και άλλων αδειών σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρή επίθεση και από τον Νίκο Παππά και απάντηση από ΝΔ

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με αφορμή τα όσα είπε ο βουλευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της ΝΔ ως "υπαγορευμένες από τη διαπλοκή". 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης αναφέρει:

"Μόνο θυμηδία προκαλεί το άνευ προηγουμένου αλαλούμ που επικρατεί στη ΝΔ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι τέτοιος ο πανικός και τόσα  τα αντιτιθέμενα συμφέροντα που θέλουν  να εκφράσουν,  που τα στελέχη της ΝΔ  κάθε μέρα ξεστομίζουν και άλλη μια φαεινή ιδέα σχετικά με το διαγωνισμό. 

Σήμερα ήταν η σειρά του πρώην υπουργού κ. Δένδια στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι να δηλώσει ευθαρσώς ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει πίσω στους καναλάρχες τα χρήματα που δόθηκαν για τις άδειες.

Με αγωνία παρακολουθούμε ποια θα είναι η επόμενη-υπαγορευμένη από τη διαπλοκή- εξαγγελία της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες."

Παππάς καλεί Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει Δένδια

Στον κ. Δένδια απάντησε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι η ΝΔ αρρωσταίνει, όταν ωφελούνται οι αδύναμοι.

«Αυτή είναι η Ν.Δ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή είναι η Ν.Δ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί.

Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού», είπε ο κ. Παππάς.

Τα χρήματα δεν θα έχουν δοθεί για να επιστραφούν

Πηγές της ΝΔ δίνοντας απάντηση στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών ανέφεραν τα εξης:

"Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει το «νόμο Παππά» και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας".

ΝΔ: Τι ξέρει για τα πανωπροίκια στους εργολάβους και για την offshore της "Αυγής" ο κ. Παππάς;

«Έως ότου πάρει το Δημόσιο τα 246.000.000 ευρώ για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς ας απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καλεί τον υπουργό Επικρατείας να απαντήσει στα εξής:

«1. Άκουσε ή δεν άκουσε για τα 465.000.000 ευρώ πανωπροίκια που δίνει η Κυβέρνησή του στους εργολάβους δημοσίων έργων, εξαιτίας της δικής τους ανικανότητας και αβελτηρίας;

2. Μήπως ξέρει να μας απαντήσει ποιος είναι ο μέτοχος στην offshore εταιρία της "Αυγής";».

Η απάντηση Δένδια

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τους ισχυρισμούς του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά  και του ΣΥΡΙΖΑ, για τα όσα υποτίθεται ότι ανέφερε σήμερα το πρωί,  στην εκπομπή  «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. 

«Την διαφορά ανάμεσα στο θα επιστραφούν όλα τα χρήματα και στο θα επιστραφούν αναλογικά κάποια από τα χρήματα, όταν δοθούν και άλλες τηλεοπτικές άδειες, όπως στην πραγματικότητα δήλωσα στην τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, μόνον οι κουτοπόνηροι  προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης παριστάνουν ότι δεν την καταλαβαίνουν. Πρόκειται για ζήτημα στοιχειώδους λογικής και εντιμότητας του Κράτους». 

SHARE:

24Media Network